Ik ben Stoer & Smaak. Oktober 2015 schreef ik mij in bij de KvK als online foodmarketeer. Met als missie om met andere ondernemers te bouwen aan het delen van mijn enthousiasme over goed eten. En onder goede voeding versta ik gezond, vers, lokaal biologisch, ambachtelijk en/of fairtrade. Voeding waarmee we op de lange termijn goed zorgen voor onszelf nu en onze toekomst en de mensen om ons heen. Ik maak zelf al jaren bewuste en gezonde voedingskeuzes en enthousiasmeer anderen hetzelfde te doen. 

Vanuit de reisbranche ben ik volledig in de foodbranche gestapt, om te zorgen voor nog meer impact. Het omschrijven van het 'merk' Krista leidde als vanzelfsprekend tot Stoer & Smaak. Ik ben een persoon die veel aandacht geeft. Bekenden omschrijven mij vaak als attent. Ik heb een goede smaak (in de breedste zin) en ben creatief. Verder heb ik een groot inlevingsvermogen en voel ik feilloos aan wat bij een ander past.  Ik ben down-to-earth, hou van het leven zoals het echt is en hou van kleinschaligheid. Bij het kleinschalige is er aandacht voor het persoonlijke, dat verdwijnt bij de massa.

Toen ik de mensen om mij heen vertelde over mijn stap om voor mijzelf te starten vond iedereen mij heel stoer en inspirerend. En ik daarmee mijzelf ook wel (een beetje). Ik vind vooral andere ondernemers heel stoer. Stoer omdat ze vasthouden aan hun droom de wereld op het gebied van voeding echt een stukje beter te maken. 

STOER

Stoer zit ‘m in kleine dingen. Vandaar ook mijn levensmotto “enjoy the little things”. De mensen achter de food producten waar ik dol op ben vind ik stoer. Stoer omdat ze geloven in hun droom en deze vol passie realiseren. Stoer, omdat zij zichzelf durven blijven. Zo dus. Een tikkeltje stoer. Ben ik blijkbaar ook, omdat ik zo stoer ben geweest food mijzelf te starten. 

SMAAK

Ik heb net als ieder ander een eigen smaak. Ik hou van stevige smaken. Niet te lafjes. Dit betekent dat ik dol ben op rode peper, citroenijs, pure chocolade, koriander, blauwe kaas, gegrilde aubergine en rib-eye van de bbq. Eten waar echt smaak aan zit. Je proeft iets. Een smaak die iets met je doet. Net als attent zijn en oprechte persoonlijke aandacht. Daar hou ik van. Dat raakt je in je hart, dat doet iets met je…

 

eerlijk

Ik geef AANDACHT

Wat betekent dat ik naar je luister, dat ik attent ben en mij inleef. Ook dat ik communiceer (en dus luister en reageer) en ik denk na over persoonlijke aandacht die bij de ander past. Verder gaat dit voor mij om genieten en kiezen voor smaak. 

"A simple act of paying attention takes you a long way"

Krista babylonstoren-franschhoek (1)

Ik ben EERLIJK

Wat betekent dat terug ga naar de basis van waar het allemaal om draait, naar de kern en wat het echt is. Ik ben kritisch, toon hierin een stukje lef en durf (eerlijk zijn is best spannend soms), maar het gaat ook om eerlijke prijzen en samenwerking op de lange termijn. Eerlijkheid duurt tenslotte het langst.  

"Honesty is better than sugar coated bullshit"

 

inspiratie

Ik INSPIREER

Wat betekent dat ik op een positieve manier, met gevoel en creativiteit te werk ga. Ook gaat dit voor mij om ruimte, plezier, op pad zijn en een blik naar buiten hebben. Ook gaat het om anders durven denken en doen, aanzetten tot en iets in beweging brengen.

"Do it with passion, or not at all" 

kiezen

Ik help je KIEZEN

Wat betekent dat ik kijk naar relevantie, wat heb jij en wat heeft de ander er aan? Ook gaat het om bewuste keuzes die passen bij wie jij bent als bedrijf. Het gaat om jezelf zijn, besluiten wat er wel en niet bij hoort en ergens met focus voor gaan. Verder betekent dit structuur, discipline en ook durven loslaten. 

"Succes is a choice, not an automatic response" 

 

 Mijn laatste BLOG

 

 

Meer over mijn visie...

Ik sta voor relevantie, kwaliteit, aandacht, inspiratie, kleinschaligheid en smaak.

Lees er hier meer over

Share a Little Love

Contact met mij?

krista@stoerensmaak.nl