Een énorme liefde voor eeuwenoude familierecepten en oorspronkelijke streekgerechten, gerimpelde nonna’s die de scepter zwaaien, temperamentvolle, trotse en gepassioneerde mensen die tradities in ere houden, wijnstokken in een glooiend landschap waar je met een Vespa doorheen toert, overnachten op een oude wijnboerderij en dorpen die je 100 jaar terug in de tijd nemen.

Ik heb het over Italië. En gisteren zat ik er heel even middenin. Op uitnodiging van reisorganisatie Zomerzin ging ik naar Little Italy, hèt Italië event georganiseerd door De Smaak van Italië. Een schot in de roos om dit op het westergasterrein in Amsterdam te organiseren. Een stoere plek met een rijke historie, ongepolijst, ruw en tegelijk ook knus en warm. Net als Italië zelf.

little italy event

Reizen en eten

Voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden en als je het over Italië hebt al helemaal. Hier ga je naartoe om al je zintuigen op scherp te zetten. Je ontdekt, proeft, ervaart en creëert daarmee onuitwisbare herinneringen.

cannoli

Het èchte leven

Soms kom ik op een evenement en word ik in verwarring gebracht door de ontbrekende rode draad. Dat was gisteren niet het geval. De boodschap was wat mij betreft duidelijk: duik diep in het Italiaanse leven. Daar ter plekke door ècht contact met de Italianen zelf te maken en hier in Nederland door intens te genieten van ècht Italiaans eten waar nog veel tijd, liefde en aandacht in is gestopt.

citroen italie

Walhalla voor foodies

Italië en Italiaans eten is een walhalla voor foodies als ik zelf en nodigt je uit open te staan voor nieuwe ervaringen. Om het traditioneel Siciliaanse recept van de cannoli te proberen, biologische citroenen zo groot als mango's met schil en al op te eten, een pannetone te proeven waar 2,5 dag tijd in heeft gezeten om deze te maken, een olijfolie van een agriturismo uit Abruzzo te leren waarderen en hoe herdersbrood uit Sardinië (pane carasau) is ontstaan.

zomerzin italie

Echt op reis?

Blijf niet op één plek, maar trek door het land van plek naar plek. Kies voor bijzondere locaties een organisatie die het beste bij jou als persoon past. Met Zomerzin ontdek je als stel Italië door met een Fiat uit de jaren ’60 door de Toscaanse heuvels van stad naar stad te rijden en ga je met di mama zelf Pugliaanse orecchiette maken, met Gigi Travel trek je van agriturismo naar agriturismo door het land en met Authentic Italië ga je met een groep op pad om het Italiaanse leven te ervaren. Nieuwsgierig naar alle Italië experts? Je vind hier een overzicht van de professionals op Little Italy .

Ik zie in elk geval graag dat jij wat reizen en je smaak betreft je grenzen verlegt, maar het is aan jou waar die grens ligt. Zoek ‘m in elk geval op, want er is zoveel te ontdekken….  

 

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email