Suiker. Mijn visie? Geniet er van wanneer je iets zoets eet. Dat verdien je. Wellicht alleen iets bewuster en met mate. Er is nogal wat te doen over suiker. Daardoor bekruipt je misschien het vervelende gevoel dat je hier niet meer van mag genieten. En we houden van genieten. En van lekker eten. Althans, dat hoop ik.

Daartoe wil ik je graag inspireren. Ik ben geen expert op suikergebied. Ik weet dat ik dol ben op de suiker in mijn dagelijkse koffie en af en toe zin heb in iets zoets. Alleen ben ik ook wel nieuwsgierig of het soms iets gezonder kan. Jamie Oliver is niet voor niets aan het lobbyen voor minder suiker. We eten er met z’n allen gewoon iets te veel van.

Ik stuitte op deze So It Is suiker. “This sugar did not fall far from the tree”. De berkenboom om precies te zijn. Of nog preciezer. De Finse berkenboom. Volgens So It Is en ik qoute “Al sinds duizenden jaren wordt het sap van de berkenbast gebruikt voor medicinale doeleinden. Oude stammen kauwden op stukjes bast om de tanden te reinigen”. Deze suiker bevat minder calorieën dan de gemiddelde suiker, geschikt voor diabetici en is vriendelijk voor je tanden’. En dat alles in een verpakking waar ik blij van word – elke keer weer als ik een schepje in mijn koffie doe. Dus ik dacht, bingo! Mijn suiker.

Binnenkort ook die van jou of nog niet overtuigd? Ik deel je mijn visie en dan is de keus aan jou.

  • Bij een gezond leven hoort lekker eten.
  • Iets zoets is heerlijk. Af en toe. Dan blijft het ook speciaal en geniet je dubbelop.
  • Probeer soms iets nieuws wat ogenschijnlijk gezonder is. Baadt het niet, schaadt het niet.
  • Maak zelf je zoetige lekkernijen in plaats van ze te kopen. Het is leuk en je weet hoeveel zoet er in zit.
  • Ik hou niet van dat strenge vingertje, maar… Te veel suiker is niet goed. Punt. Iedereen weet dat overal waar ‘te’ voor staat niet goed voor je is. Behalve dan tevreden.

Wanneer ben ik tevreden?

Als jij durft nieuwe smaken te ontdekken. Iets zelf durft te creëren. “Ik kan niet koken” of “Ik hou niet van koken” of “Ik heb er geen tijd voor” of “Het is zo lekker”. Voor jou allemaal waar. Vast.
Maar ik ben trots op je als van #7dagenindeweekpakjesenzakjes gaat naar #6dagenindeweekpakjesenzakjes en #1dagindeweekzelfgekookt of #nognooitvanfinseberkensuikergehoordwateenonzin naar #hewatleukikprobeerhetgewooneenkeer.

Zoiets…. In kleine stappen vooruit. Want je weet het…

No one is born a great cook. One learns by doing.

P.S. Durf je het aan deze So Sweetie, It’s Me suiker te proberen? Bestel ‘m bij So It Is.

 

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email