Alleen ingrediënten uit het seizoen en lokaal verkrijgbaar. Met dit voor ogen zochten Victor Stukker en Joyce Bielderman naar een geschikte plek voor hun restaurant. Ze streken neer op de Schalkwijkstraat in Utrecht. September 2016 ging Héron Petit Restaurant open. Maandag 16 januari 2017 openden ze hun deuren voor het professionalsnetwerk van Slow Food convivium Utrecht om hun visie en ‘slow’ restaurantconcept te delen.

heron koffiecupping

In alles wat Joyce en Victor doen staat puur, eerlijk en lokaal centraal. Ingrediënten halen ze van heel dichtbij of op z’n minst uit Nederland en uit het seizoen. Alleen daar waar nodig (koffie en thee) halen ze het van ver. Wel kiezen ze dan voor kleinschalige, gepassioneerde ondernemers. Zoals voor de koffie het Utrechtse koffieconcept The Village die lokaal hun bonen brandt en net als Héron graag kennis uitwisselt. Héron’s eigen Birk nam de Slow Food Professionals al ruikend en slurpend met een koffiecupping mee in de wereld van de koffieboon.

gerecht heron utrecht

SLOW

Héron houdt van slow. Dit betekent ze zorgvuldige beslissingen nemen met wie ze samenwerken en ook dat ze graag incourante delen gebruiken, zoals varkenspootjes. Wij mochten genieten van een mousse van rundertong met kwartelei, gerookte ui, gepofte boekweit, veldsla en (zelfgeplukte) hondsdraf uit de natuur.

heron slow food

CONSERVEREN

Omdat ze echt uit het seizoen en het liefst alleen uit Nederland koken, bepaalt het aanbod hun menu en gebruiken ze conserverings- en fermentatietechnieken. Dit vergt veel creativiteit van chefs Bobby en Jord. Steeds gaan ze op zoek naar alternatieven voor producten die niet in het seizoen zijn, maar wel ‘nodig’ voor een recept. Ook kan het voorkomen dat de bestelde vis niet beschikbaar is en ze iets anders krijgen. Het is altijd snel schakelen, maar zo ‘scharrelen’ ze hun heerlijke menu bij elkaar. Net als een reiger (in het Frans: Héron)!

Ik schreef dit artikel na de winterbijeenkomst van Slow Food Utrecht Professionals. Bekijk mijn artikel ook op de site van Slow Food en laat je verder inspireren door wat een lidmaatschap bij Slow Food voor jou kan betekenen. 

 

 

 

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email