Kort geleden introduceerde Hoppe de nieuwe “natuurlijk lekker” koekjes. Je kent Hoppe wellicht van de verpakte koekjes voor bij de koffie die je in het meer traditionele grand café krijgt.  De nieuwe koekjes zijn echter aantrekkelijk verpakt en de ingrediënten meer natuurlijk, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Ik sprak Koen van Hoppe zelf, omdat ik benieuwd was naar het verhaal achter deze koekjes. Hij vertelde mij dat ze hiermee willen bijdragen aan de groeiende vraag naar gezonder, minder suiker en met meer natuurlijke ingrediënten. De koekjes zijn gemaakt van 100% haver, natuurlijke suikers (honing en rietsuiker) en zonnebloemolie. Dat is de basis van elk koekje. Er zijn vier verschillende smaken: koekkruiden, kokos, cranberry en cacao.

Een koekje is niet per se gezond, maar een mens heeft nu eenmaal soms zin in zoet. Ik wel in elk geval. Daar is op zijn tijd niks mis mee. Maar àls je dan iets zoets eet, is het wel prettig als dat een iets gezonder alternatief is.

Tijd om te proeven….

De koekjes in het algemeen

Het zijn smaakvolle koekje en het formaat vind ik goed. Ik vind ze zelf nog wel wat aan de zoete kant en vrij hard. Je kunt zeggen flinke bite, maar ik heb een rondje familie en vrienden gedaan en wat veel terug kwam is “lekker, maar iets te hard”.

Koekkruiden

Je ruikt echt goed de kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat. Ik ben een enorme liefhebber van deze kruiden, van mij mogen ze qua smaak nog meer aanwezig zijn.   

Cranberry

Je ruikt goed het frisse zuurtje wat de cranberry heeft. De zachte textuur van de cranberry vind ik een welkome afwisseling met de crunch van het koekje.

Kokos

Ik ben dol op kokos, dus word erg blij van de geur die je tegemoet komt wanneer je het zakje opent. De kokos vult je neus. De smaak is vrij subtiel, ik zou willen dat er meer kokos in zat.

Cacao

Goed in balans qua koekje en cacao. Het is in eerste instantie een haverkoekje. Er zit chocolade in, maar het is geen chocoladekoekje als je begrijpt wat ik bedoel… ?

Al met al smaakvolle, maar net iets te harde koekjes. Het is persoonlijk of je meer of minder kokos/kruiden/cranberry/chocolade wenst. Ik vind het in elk geval goed dat Hoppe de gezondere en duurzame weg in slaat. Naast minder suiker is ook een groot deel van de ingrediënten fairtrade en zijn ze bezig met het steeds duurzamer verpakken van de koekjes zelf. Ze gaan hiermee de goede kant op en dat vind ik mooi. In dat opzicht hebben deze koekjes een streepje voor en ontvang ik met liefde dit koekje bij de koffie..

That’s the way the cookie crumbles

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email