Heel werkend Nederland in 2020 aan een gezond ontbijt. Thomas en Gianluca, oprichters van Dag & Dauw gaan hier voor. Ik sprak ze laatst, omdat ik nieuwsgierig was naar de mensen achter deze ambitie.

Thomas vertelt met veel enthousiasme. ‘Ik ervaarde tijdens mijn jeugd aan den lijve wat gezonde voeding met je doet. Om van mijn huidproblemen af te komen veranderde ik mijn eetpatroon. Meer groente en fruit, minder suiker en vet. Wat bleek? Na verloop van tijd had ik een gave huid.’

Op een dag kwam hij Gianluca tegen die vanwege tijdgebrek soms minder gezonde keuzes maakte en hielp hem hierin te veranderen. Ook Gianluca ervaarde wat gezondere voeding met hem deed. Hij voelde zich na een tijdje werkelijk energieker en fitter.

Oktober 2015 staken ze de koppen bij elkaar om te bedenken hoe ze het gat konden dichten tussen ‘weten dat ontbijten gezond is’ versus ‘ik heb geen tijd voor mijn ontbijt’. Het ontbijt is tenslotte nog steeds het meest belangrijke eetmoment van de dag. Het idee voor Dag & Dauw was geboren en in februari 2016 brachten ze hun eerste ontbijtjes bij diverse bedrijven in Utrecht langs.

Waarom zou je als bedrijf in een gezond ontbijt voor je medewerkers investeren? Heel simpel. Veel bedrijven willen efficiënter werken, kosten besparen en gezondere bedrijfscijfers. Focus niet alleen op cijfers, maar op je mensen zeggen Thomas en Gianluca. Samen ontbijten is goed voor de teamspirit en een gezond ontbijt maakt je bewezen productiever:

    • Je onthoudt meer
    • Je concentratie gaat omhoog
    • Je neemt informatie beter op
    • Ontbijt bevordert je creativiteit

Dag & Dauw brengt het ontbijt naar je werk wat voor iedereen win-win is. Je baas blij, want jij wordt productiever. Jij blij, want het scheelt jou tijd en jij geniet van een gezond en smakelijk ontbijt.

P.S. Ik heb genoten van het ontbijt wat ik van Thomas en Gianluca meekreeg. Ik vind dit ontbijt ook nog eens extra lekker doordat deze wordt klaargemaakt in samenwerking met Ups & Downies. Een lunchcafé in Veenendaal dat tevens dagbesteding verleent aan mensen met een verstandelijke beperking.

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email