Noma - My Perfect Storm

Een jeugd in armoede, door mede-chefs en de media belachelijk worden gemaakt en de nominatie van ‘Best Restaurant of The World', maken Noma een film die gaat over veel meer dan eten op topniveau alleen.

René Redzepi neemt je mee in zijn strijd om een restaurant neer te zetten waar vrijwel enkel met Scandinavische ingrediënten wordt gekookt. Hij wordt bespot, maar houdt vol en zet uiteindelijk Scandinavië culinair op de kaart. Iets wat voorheen niet bestond. Mensen uit de hele wereld vliegen naar Kopenhagen voor de keuken van René.

Achter het enorm grote succes van Noma - 4 keer benoemd tot beste restaurant van de wereld - gaan diepe dalen schuil. Met als dieptepunt het norovirus waardoor 63 gasten ziek worden. Iedereen ziet alleen het succes. Nu zie je ook de andere kant. Een kant die er altijd is, maar die niet vaak wordt getoond.

Zijn enorme toewijding en volharding inspireren en laten je beseffen dat het loont bij jezelf te blijven. Wanneer je echt ergens in gelooft, laat je niet van de wijs brengen door anderen. En durf net als René te zeggen “fuck the restaurant silver!” Een perfecte storm eindigt altijd ergens, de rust keert altijd terug.

Vanaf vandaag, 26 mei 2016, te zien in Nederlandse bioscopen. Een absolute aanrader voor iedereen die verder wil kijken dan het perfect eindplaatje, de roem, het succes. En een unieke kans voor elke foodliefhebber om een kijkje te nemen in de keuken van Noma wanneer dit in werkelijkheid onbereikbaar is….

P.S. Bekijk hier de trailer van Noma - My Perfect Storm

 

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email