Op 20 maart tijdens het Amsterdam Coffee Festival ontdekte ik de Tres Hombres chocolade en ben ik in het verhaal hier achter gedoken. Een verhaal over drie mannen, een schip en cacaobonen. En dat gaat zo…

“Jorne, Andreas en Arjen laden de laatste zak met cacaobonen aan boord. Ze kijken elkaar trots aan. Het is gelukt. De bonen die ze dit keer mee naar huis gaan, overtreffen de kwaliteit van hun vorige selectie. De kleur van de bonen doet denken aan kaneelstokjes. De geur van hazelnoten, kokos en vanille dringt ieders neusvleugels binnen en verraadt zijn oorsprong uit de Caraïben. Het schip zet koers richting Den Helder. De komende drie maanden is dit hun thuis. De Tres Hombres vaart op windkracht over zee. Een eerbetoon aan de vroegere zeilende handelsvaart en tevens minder belastend voor het milieu.

Bij thuiskomt staan er tientallen vrijwilligers op de kade. Zij helpen om de meer dan 100 zakken cacaobonen CO2-neutraal te vervoeren naar de fabriek die even verderop ligt.

Jorne, Andreas en Arjan gaan aan de slag om de donker gebrande cacao om te zetten in chocolade waar jij je vingers bij aflikt. Wanneer de eerste chocoladerepen van de band komen, kijken ze elkaar dankbaar aan. De cacaonibs geven deze reep en de krachtige cacaobonen een lekkere Caraïbische crunch!”

De Tres Hombres chocolade doet zijn naam eer aan. Neem een hap en sluit je ogen, voel het deinen van de zee en de Caraïbische wind die door je haren gaat.

 

P.S. Ik kan het mij niet voorstellen, maar nog een extra reden nodig deze chocolade te kopen? Van iedere reep gaat er 30ct naar het zeilschip voor onderhoud van deze prachtige schoenerbrik.

 

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email