Allereerst stuiter ik al van blijdschap bij het zien van de verpakking. Echt een cadeautje, wat chocolade in mijn ogen per definitie is. Wat ik verder zie is dat LovSum een opgetelde som van heel veel liefde is.
• Liefde voor de landen waar de cacao vandaan komt
• Liefde voor de boeren die de cacao verbouwen
• Liefde voor de natuur in hoe het is gemaakt
• Liefde voor mij als klant
Maar goed, heel prettig dat de buitenkant er prachtig uit ziet, maar uiteindelijk “it’s the inside that counts”. Kop thee erbij en proef je met mij mee?

Coconut
Bam! De geur van kokos vliegt in mijn neusvleugels bij het openmaken van deze chocolade. Ik vergeet direct de regen van buiten. Het is zomer op de Caraïben en ik sta te dansen op het strand. Ik kijk uit over de azuurblauwe zee waarlangs palmbomen zachtjes met me meedeinen.
Zo intens als de geur, zo subtiel is de smaak van de kokos. Van mij mag dit nog meer zijn, want ik ben er dol op, maar in combinatie met het romige karakter van de chocolade is het een langzaam smeltend bonbonnetje in mijn mond.

Almond caramel
Een romige chocolade met kleine stukjes amandel die zorgen voor een knapperige bite. Ik ruik vanille en hele rijpe banaan. Doordat het stuk chocolade, wat overigens voor alle soorten geldt, slechts ½ cm dik is, proef je de smaak goed. Zoet, maar niet tè. Met de chocolade in mijn mond, doe ik even mijn ogen dicht en zie ik een glooiend landschap met amandelbomen voor mij. Ik zit onder een van de bomen en leun tegen de stam. De bloemen aan de boom stralen vrolijk in de zon. Wat een genot. In alle hectiek even een moment van rust.

Salty Caramel
Als je een echte zoetekauw bent, is dit jouw chocolade! Het zout is een prettige tegenhanger van de vrij harde stukjes karamel, maar is geen volwaardige tegenpartij. Crunchy caramel rules in deze reep. De gespierde zoutkorrels mogen wat mij betreft iets meer hun kracht tonen. Af en toe zit er een stukje tussen waarin dit gebeurt en dan krijg je wel even een heerlijke salty kick in the ass. Een die ik tegen een uur of 4 ’s middags wel kan gebruiken in elk geval. Ik heb deze chocolade laten smelten op mijn tong om alle smaken die hierin zitten optimaal te proeven. Want smaak, dat heeft ie.

Coffee Beans
Laat alles uit je handen vallen waar je mee bezig was. Dit is chocolade! Hier ongemerkt een stukje van eten is onmogelijk. Enorm rijk en vol van cacao smaak met een licht kruidig bittertje. Voordat het je mond bereikt ruik je geroosterde koffiebonen en gebrande hazelnoot. Geen mondvullende, maar lijfvullende (bestaat dat?) chocolade! Ik ervaar een ongekende kracht en warmte die door mijn aderen stroomt. Ik waan mij in de jungle bij een kampvuur en warme thee met rum. Niets lijkt meer onmogelijk, ik kan de wereld aan…

P.S. Deze chocolade zelf proeven? Je koopt deze bij Dit is WAAR

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email