Mexicaanse wraps met larven

Noedels met gebakken krekel en salade met gefrituurde wormen. Best #stoer. Insecten eten.

Donderdag 9 juni liep ik nieuwsgierig Filmtheater ’t Hoogt binnen. Ik ging die avond met een vriendin Bugs kijken. Niet de animatiefilm met vrolijke en grappige insecten. Nee, de real-deal. Echte insecten, groot in beeld. Met achteraf een heuse insectenproeverij.

Tijdens mijn verre reizen naar Nepal, Thailand, China en Vietnam heb ik heel wat insecten op een stokje gezien en van vers-van-het-veld-gevangen-en-daarna-gefrituurde-sprinkhanen mogen genieten. Je leest het goed, genieten. Ik vond dat toen namelijk best een lekkere snack zo voor het eten. Smakelijk en knapperig als zoute chips.  

Twee jongens van het Deense Nordic Food Lab (bekend van restaurant NOMA) gaan met de Aboriganals op pad in Australië, vangen middenin de nacht sprinkhanen in Kenia, eten de kaviaar onder de insecten “escamoles” in Mexico en genieten zichtbaar van honingmieren in Oeganda. Ze zoeken smaakvolle insecten om de beestjes op de menukaart te zetten in de westerse wereld.

Onze toekomst of is dit te gruwelijk voor woorden en vinden we andere antwoorden op het voedselvraagstuk wat voor ons ligt? Voor mij is het eten van insecten nu nog redelijk onwerkelijk, maar wel erg interessant om hier eens wat meer over te zien en te horen.

En de smaak van de gebakken krekels en wormen achteraf? Ze deden mij denken aan nootjes en pindakaas. De krekel wat krachtiger van smaak dan de wormen.  Prima te doen als crunch op een frisse salade.

P.S. Hou je net als ik van lekker eten, maar ben je ook nieuwsgierig en ondernemend van aard? Bekijk Bugs online en wie weet word je aangenaam verrast en raak je geïnspireerd! Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken...  

 

 

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email