Echt wel. Ooit iemand op hoge hakken in een net mantelpakje brood zien bakken? Nee toch? Lekker in je spijkerbroek, op gympen, strak shirt met opgestroopte mouwen en een schort .  Mengen en kneden. Je spierballen gebruiken. En met bloem op je short eindigen. Of, zoals ik, ook met bloem op je gezicht en in je haar. Daar is wat mij betreft niks truttigs aan, dat is stoer. En ik ben blijkbaar stoer, dus…

Zelf aan de slag. Of aan de bak in dit geval. Ik wil meer weten over de producten waar jij & ik blij van worden.  “Ik bak geweldig, jij trouwens ook”, weet je nog? Even geen blabla, maar tijd voor actie.

Verjaardagscadeautje, maandag 2 november #broodcursus van #teest bij @albertsteehouder in de bakkerij en les van bakker @edwinklaasen en cursusleider @robertverweij. Echt les, om te snappen hoe het werkt om ambachtelijk desembrood te maken.

En er is veel te snappen kan ik je vertellen. Maar ik hou wel van ontdekken, jij ook?

Les 1.
Je moet heeeeeeeeeel goed je graansoorten (tarwe, rogge, haver, boekweit, gierst en mais) kennen om te snappen wat het effect is op het maken van je brood. #iksnapdatnunognietzogoed

Les 2.
Een volkoren brood met volledig natuurlijke ingrediënten kan niet net zo hoog en luchtig zijn als een witbrood in de supermarkt. #snapikenwilikmeeroverweten

Les 3.
Weet je hoe trots je je voelt als je van meel, water, gist en zout je eigen #brood uit de oven haalt? #datbroodhebikgemaakt

Ja, brood bakken is echt stoer…

P.S. Ook zelf aan de bak? Check www.broodcursus.nl voor nieuwe data. Ik ga mij ondertussen verdiepen in mijn huiswerk #eigendesemstartermaken

Delen maakt de wereld zoveel mooier...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email